Antricot cu sos mustar (4 portii)
Ingrediente:
- Ingrediente:
- · Antricot de vaca 4 felii
- · Piper macinat 2 lingurite
- · Mustar 0.100 kg
- · Faina 0.030 kg
- · Margarina 0.020 kg
- · Frisca lichida 0.200 kg
- · Vin alb sau sampanie 0.500 kg
- · Usturoi 0.010 kg
- · Patrunjel verde ½ leg
- · Ulei 0.200 kg
Mod de preparare: · Feliile de carne se condimenteaza cu piper si mustar si se pun intr-un vas si se acopera de ulei si punem la pastrare timp de 3-4 zile in frigider in care timp le mai intoarcem de catevaori avand grija ca mereu sa ramana acoperite de ulei. · In ziua cand dorim sa preparam antricoatele le scoatem din ulei,le scurgem putin si intr-o tigaie mediu incalzita le prajim pana la rumenire. · Margarina se pune la incalzit ,I se adauga faina si se caleste dupa care I se adauga mustarul ,frisca si vinul alb sau sampania,adaugam si usturoiul zdrobit dupa care dam in fiert pana ajunge la consistenta unui sos · In final adaugam patrunjelul taiat marunt · Se serveste cu cartofi nature ,orez s-au chiar paste fainoase.