Banane caramel

Banane caramel
Ingrediente pentru 8 persoane: 4 banane coapte, 100ml ulei de floarea soarelui;
Caramel: 1 cană zahăr, 1/4 cană susan
Pane: 2 linguri făină, 1 lingură amidon, 1 ou, 1 praf de sare.
Mod de preparare:
Amestecă făina cu oul şi amidonul până obţii o pastă omogenă, lipicioasă. Decojeşte bananele şi taie-le felii de 4cm. Dă-le prin pane şi prăjeşte-le în ulei, la foc mic, pe toate părţile, aproximativ 5 minute. În altă tigaie, dizolvă zahărul  în puţină apă, lasă-l la foc potrivit şi amestecă să scadă, până ce caramelul devine galben-maroniu. Este momentul în care îi adaugi susanul. În final cu un cleşte, înmoi în caramelul încins fiecare bucată de banană şi apoi o „stingi” într-un vas cu apă foarte rece. Caramelul trebuie să fie crocant iar interiorul fondant.

originals