Cârnaţi cu cartofi şi ceapa prăjită

Cârnaţi cu cartofi şi ceapa prăjită
Ingrediente pentru 4 persoane: 750g cartofi rezistenţi la fierbere, sare, 200g ţelină, 1 ceapă, 1-2 linguri făină, 4 linguri de unt topit, 1 lingură de unt rece, 100ml lapte, nucşoară, 4 cârnaţi proaspeţi, 2 linguriţe de muştar semiute.
Mod de preparare:
Se spală şi se curăţă de coaja cartofii, se taie în două şi se fierb 10 minute în apa cu sare. Se curăţă ţelina, se taie mărunt. Se adaugă peste cartofi şi se mai lasă să fiarbă 10 minute. Se curăţă ceapa şi se taie inele subţiri. Se presară cu făină şi se rumeneşte în 3 linguri de unt topit (se topeşte untul şi se strecoară), apoi se încinge din nou. Se strecoară cartofii şi ţelina, se zdrobesc bine cu furculiţa (ca piureul) sau se pasează prin sită. Se adaugă atât unt şi lapte fierbinte, până ce cartofii şi ţelina devin un piure spumos. Se pune sare şi puţină nucşoară rasă. Se ţin la cald. Se prăjesc cârnaţii în untul topit (rămas) bine încins, pe ambele părţi, apoi se scot din tigaie. În grăsimea rămasă se amestecă muştarul, care se stinge cu 125ml de apă, apoi se lasă să dea un clocot. Se aşează pe farfurii cârnaţii, piureul de cartofi şi ţelina. Peste ele se pune ceapa prăjită. Deasupra se toarnă puţin sos se muştar.

originals