CASCAVAL LA CAPAC

CASCAVAL LA CAPAC
100-150 g cascaval, unt sau untdelemn, lapte, faina.
Cascavalul se taie in felii de 1 1/2 cm grosime.Feliile se inmoaie in lapte, se trec bine prin faina,apoi inca odata abundent prin lapte si faina (prin lapte se trec ca sa se lipeasca mai bine faina,care va forma o crusta la suprafata cascavalului si astfel nu se va lipi de tigaie).Se poate face dinfaina si putin lapte o compozitie ca de clatite, care sa acopere in strat subtire feliile de cascaval bine scurse, luate cu furculita, se vor trece prin faina).O tigaita numai pentru o persoana se punela foc mic sa se infierbinte 3-4 minute, fara grasime; se pun, apoi, 25 g unt sau untdelemn si, dupaciteva secunde, se asaza feliile de cascaval.Se acopera cu un capac si se lasa sa se prajeasca 2-3minute, apoi se trece cu lama cutitului pe sub ele si se intorc, lasind sa se prajeasca si pe aceasta parte 2-3 minute, ca sa se moaie bine.Se servesc imediat, altel se vor intari.Se maninca direct din tigaita, de aceea se pregatesc separat pentru fiecare persoana. 
 

originals