Chec cu stafide

Chec cu stafide
Ingrediente pentru 10 porţii:  4 ouă, 250g zahăr, 250g margarină, 350g făină, 150g stafide, 1plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Se bat ouăle întregi cu zahărul, până se obţine o spumă tare. Se adaugă zahărul vanilat şi margarina (ţinută 30 de minute la temperatura camerei) şi se bate totul în continuare, până când compoziţia devine din nou spumoasă. Se presară făina “în ploaie”, bătând energic cu telul. La sfârşit se pun stafidele, care au stat 10 minute în apă pentru a se hidrata, au fost bine scurse şi au fost date prin făină, pentru a nu se lăsa la fund în timpul coptului. Compoziţia se pune într-o formă tapetată cu hârtie albă, unsă cu unt (margarină). Se coace în cuptor, la foc iute timp de 15-20 minute, apoi potrivit şi spre sfârşit, mic, aproximativ o oră. În timpul coptului, se poate pune deasupra checului o hârtie albă, ca să nu se rumenească prea repede

originals