Cotlete de porc gratinate

Cotlete de porc gratinate
Ingrediente pentru 4 persoane: 1kg cotlete de porc, 800g cartofi, 400g sfeclă roşie (cubuleţe sau fâşii) din conservă (borcane de murături) sau fiartă şi preparată în casă, cu oţet şi ulei, grăsime pentru vasul de copt. Pentru sos: 600g smântână, 2 mere, 2 cepe, sare, piper, 4 linguri de alune pisate.
Mod de preparare:
Se unge un vas de yena cu unt. Se aşează în el cotletele de porc tăiate felii subţiri, cartofii curăţaţi şi tăiaţi în felii subţiri, sfecla roşie stoarsă bine de sucul ei. Separat, se amesteca smântâna cu ceapa tocată mărunt şi mărul curăţat de coajă şi ras. Se sărează, se piperează, se toarnă peste cotlete, cartofi şi sfeclă. Se presară deasupra alunele pisate şi se bagă în cuptorul încins timp de 45-50 de minute.

originals