Cremă de ciocolată cu portocale

Cremă de ciocolată cu portocale
Ingrediente pentru 4 persoane: 250g ciocolată menaj, 4 ouă, 50g unt, 1 portocală sănătoasă şi bine coaptă, 2 linguri de zahăr, o priză de sare.
Mod de preparare:
Rupeţi 200g de ciocolată în bucăţele cât mai mici şi topiţi-le într-un vas aşezat pe baie de aburi, fără să adăugaţi apa. Când ciocolata s-a topit, amestecaţi uşor, ca să devină fluidă. Luaţi vasul de pe aburi, încorporaţi untul, amestecaţi şi lăsaţi compoziţia să se răcească. Spălaţi bine portocala cu apă fierbinte. Uscaţi-o cu un şervet. Radeţi coaja (pe răzătoarea mică), apoi stoarceţi o jumătate de fruct pentru a obţine circa 5cl de suc. Spargeţi ouăle şi separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Adăugaţi în vasul cu gălbenuşuri zahărul pudră, sucul de portocale şi trei sferturi din coaja rasă. Vărsaţi deasupra ciocolata topita si bateţi bine compozita cu un tel. Bateţi spuma albuşurile de ou cu puţină sare, apoi încorporaţi o parte din ea în crema de ciocolată, amestecând uşor, sus. Băgaţi crema la frigider  timp de 3 ore. Radeţi ciocolata rămasă. În clipa când serviţi prăjitura presăraţi peste ea fulgi de ciocolată şi coaja rasă de portocală.

originals