Jack Daniel’s Spare Ribs

Jack Daniel’s Spare Ribs
Ingrediente pentru 4 persoane: piept de porc cu 8 coaste (bucată întreagă), 100ml ulei de măsline, 100ml sos de soia, 200g miere, 75ml whisky Jack Daniel’s, sare.
Mod de preparare:
Se aşează în tavă pieptul de porc cu ulei de măsline şi apă până se acoperă carnea. Se bagă la cuptor pentru 30 de minute, apoi se scoate şi se scurge jiul format. Se prepară un amestec din whisky, sosul de soia, mierea şi 2 ceşti cu apă şi se toarnă peste pieptul de porc, apoi se bagă din nou la cuptor. Se ţine la cuptor până când sosul se caramelizează puţin. Se scoate tava şi se scurge de sos (sosul se păstrează). Se pune tava cu costiţe în cuptor la gril şi se lasă 3 minute pe o parte şi 3 minute pe cealaltă parte. Se scoate din cuptor, se aşează pe un platou cu salată  verde, apoi cu o pensulă se unge, pieptul de porc, cu sosul păstrat. Se serveşte cu sosul de friptură Jack Daniel’s.                    

originals