Lingou de ciocolată Fort Knox

Lingou de ciocolată Fort Knox
Ciocolată: 300g ciocolată menaj, 6 gălbenuşuri, 300g unt, 200g zahăr, 200g cacao, 200ml frişcă dulce lichidă.
Sos: 6 portocale, 6 gălbenuşuri, 200g zahăr.
Prepararea ciocolatei: Sfărâmă ciocolata menaj în bucăţele mici, apoi pune-o într-un vas pe care-l pui într-un alt vas mai mare în care fierbe apă (astfel ai obţinut Bain Marie – sau “topire pe aburi”). Ţine vasul pe foc mic, şi amestecă până când se topeşte ciocolata.
Într-un alt vas freacă, cu o lingură de lemn, cele 6 gălbenuşuri cu jumătate din cantitatea de zahăr până când aceasta se topeşte şi obţii o cremă mai albicioasă şi puţin spumoasă.
Pune ciocolata topită, după ce s-a mai răcit, (să nu fie fierbinte) peste gălbenuşuri şi omogenizează compoziţia, folosind o lingură de lemn.
Cu mixerul de bucătărie sau cu un tel, bate bine smântâna dulce până ce se îngroaşă, apoi pune-o peste celelalte şi omogenizează bine compoziţia. Pune crema obţinută într-o formă de chec mică şi bag-o la frigider pentru minimum 4-5 ore.
Prepararea sosului: Rade coaja a două dintre portocale, pe răzătoarea fină, apoi stoarce de zeamă pe toate cele 6 portocale.
Freacă zahărul cu gălbenuşurile de ou, până când zahărul se topeşte şi obţii o cremă albicioasă şi spumoasă, apoi adaugă coaja şi zeama de portocale. Fierbe sosul la foc mic, circa 10 minute, lasă-l să se răcească, apoi strecoară-l.
Scufundă forma cu lingoul rece în apă fierbinte, timp de 15 secunde, apoi răstoarnă pe o tavă. Toarnă uniform sosul de portocale.
Vei tăia feliile cu un cuţit încălzit în apă fiartă.
Din albuşuri poţi face o bezea pe care să pui lingoul.
Vara poţi orna cu frunze de mentă.

originals