Orez cu spanac şi brânză telemea

Orez cu spanac şi brânză telemea
Ingrediente pentru 6 persoane:1 ceapă roşie, 2 căţei de usturoi, 250g ciuperci, 2 tulpini ţelină, 750g spanac, 120g telemea, 1 lingură unt,  zeama de la  1/2 de lămâie, 250g orez (cu bobul lung sau natural), apă, piper, sare, chimen, oregano.   
Mod de preparare:
Se taie mărunt ceapa şi usturoiul, iar ciupercile şi tulpinile de ţelină se taie felii. Spanacul spălat bine şi scurs se taie bucăţi mai mari. Brânza telemea se taie cubuleţe. Se pune untul să se încingă şi se călesc ceapa, usturoiul, ţelina şi ciupercile. Se toarnă deasupra zeama de lămâie şi se mai lasă 2 minute pe foc. Se adaugă orezul şi apa, se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă să fiarbă încet până ce orezul înghite toată apa, apoi se ia de pe foc. Se încorporează spanacul, se pune capacul şi se lasă puţin să se odihnească. Se adaugă şi brânza telemea şi se condimentează cu sare, piper, chimen şi oregano. Se amestecă bine şi se serveşte imediat.

originals