Orez provensal

Orez provensal
Ingrediente pentru 4 persoane: 200g orez (cu bobul lung), 1 căţel de usturoi, 1 ceapă, 2 linguri ierburi de Provence (cimbru, rozmarin), 2 linguri unt, 1 ardei gras verde, 1 lingură vânată, 1 dovlecel, 3 roşii, 1 linguriţă amidon.
Mod de preparare:
Se fierbe orezul în apa. Se călesc în untul încins usturoiul (zdrobit), ceapa (tocată) şi ierburile, după care se adaugă ardeiul tăiat fâşii, vânata şi dovlecelul tăiat bucăţele, roşiile curăţate de pieliţă, şi se lasă să fiarbă 20 de minute la foc mic. Se dizolvă amidonul în apă, se amestecă cu legumele şi se mai lasă să dea un clocot. Se scurge orezul fiert, se încorporează în amestecul de legume şi se serveşte ca atare sau lângă orice fel de carne (friptură, chifteluţe).

originals