Paste cu caşcaval şi nuci

Paste cu caşcaval şi nuci
Ingrediente pentru 4 persoane: 350g paste mărunte (scoici), un măr golden auriu, 50g miez de nucă, 150g brânză de burduf, 150g smântână groasă, 1 lingură de coniac, 30g unt, 3 prize de zahar, sare, piper.
Mod de preparare:
Puneţi să fiarbă pastele făinoase într-un vas cu apă clocotită, sărată. Lăsaţi-le 10-12 minute în funcţie de cât de fierte vă place să fie. Între timp, zdrobiţi brânza de burduf cu furculiţa pe un platou. Adăugaţi nucile pisate. Puneţi castronul pe un vas cu aburi fierbinţi. Curăţaţi mărul. Tăiaţi-l în sferturi mici. Pudraţi-le cu zahăr şi căliţi-le în unt, 3-4 minute, întorcându-le uşurel în tigaie ca să nu se sfărâme. Puneţi să fiarbă într-o ulcică smântâna şi coniacul. Săraţi şi piperaţi. Lăsaţi să se răcească puţin. Strecuraţi pastele. Puneţi-le peste brânza şi nucile din platou. Vărsaţi peste ele smântâna cu coniac. Amestecaţi totul, repede. Presăraţi deasupra merele călite şi serviţi imediat.

originals