Peşte în crustă de nuci

Peşte în crustă de nuci
Ingrediente pentru 6 persoane: 750g fileuri dezosate de peste alb (cod, şalău), sucul de la 1 lămâie, sare, piper, 800g cartofi, 2 fire praz, 300g morcovi, grăsime pentru forma, 1 pahar de smântână (200ml), nucşoara rasă, 75g pesmet, 60g nuci sau alune măcinate, 50g unt.
Mod de preparare:
Se clătesc fileurile de peşte, se zvântă în hârtie absorbantă sau într-un şervet curat, se împart în 6 bucăţi. Se sărează, se piperează, se stropesc cu suc de lămâie pe ambele părţi. Se curăţă cartofii, se taie felii. Se curăţă prazul, se spală, se taie inele. Se curăţă morcovii, se spală, se taie rondele. Se pun (în rânduri) cartofii şi legumele într-un vas de yena sau de ceramică, uns cu unt sau cu margarină. Se amestecă smântâna cu sarea şi piperul, nucşoara şi se toarnă peste legume. Se aşează peştele deasupra (felie lângă felie). Se amestecă pesmetul cu nucile sau alunele măcinate, 75ml de apă şi unt topit. Se întinde amestecul peste fiecare bucată de peşte. Se bagă în cuptorul încins dinainte. Se lasă să se coacă 25 de minute.

originals