Piersici cu frişcă

Piersici cu frişcă
Ingrediente pentru 4 persoane: 4 piersici, 125g zmeură, 50g fistic decorticat, 100g zahăr + 1 lingură, 1 baton vanilie, 2 linguri lichior de zmeură, 250g frişcă.
Mod de preparare:
Într-un sirop fierbinte, făcut din 500ml apă, 100g zahăr şi batonul de vanilie, toate se fierb câteva minute, se introduc piersicile şi se lasă până ce siropul s-a răcit complet. Se scurg, se cojesc, se taie în două şi li se scot sâmburii. De la fiecare jumătate se taie o felie foarte subţire. Zmeura se sfărâmă şi se trece printr-o sita fină, apoi se adaugă lichiorul şi se pune piureul obţinut la frigider. Se bate frişca (cu o lingură de zahăr dacă nu este deja dulce) şi se lasă la rece. Pe un platou, se aşează jumătăţi-le de piersică, se umplu cu frişcă şi se ţin 1 oră la frigider. Înainte de a fi servite, se garnisesc cu piureul de zmeură şi cu feliuţa de piersică păstrată

originals