Plăcintă cu spanac

Plăcintă cu spanac
Ingrediente pentru 16 bucăţi: 2 ceape, 1 căţel de usturoi, 1 lingură ulei, 500g spanac, 200g brânză telemea, 3 ouă, 50ml smântână, nucşoară rasă, sare, piper, 2 pachete de foi de plăcinta (a 300g fiecare), grăsime pentru formă, 1 gălbenuş, 2 linguri lapte.
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi usturoiul, se toacă mărunt, se călesc. Spanacul dat în câteva clocote, răcit şi tocat, se pune şi el în tigaie, împreună cu 100ml de apă, lăsându-l să mijotească vreme de 5 minute. Se taie telemeaua în cubuleţe. Se amestecă omogen cu spanacul, ouăle, smântâna şi condimentele. Pe o tava unsă cu grăsime, se aşează 5 foi de plăcintă, împăturite în două. Se întinde uniform amestecul de spanac, se pun deasupra alte 5 foi, apoi marginile lor de apasă cu degetul ca să se lipească. Se fac două găuri în acoperiş. Se amestecă gălbenuşul de ou cu laptele şi se unge plăcinta. Se coace în cuptorul gata încins 30 de minute la foc mare.

originals