Mod de preparare: - Faceti un sos bechamel (sos alb): puneti untul sa se topeasca intr-o craticioara, adaugati faina, amestecati cu o spatula de lemn, lasati sa se rumeneasca 3 minute, apoi turnati laptele putin cate putin, amestecand cu o furculita. Cand sosul e omogen, lasati-l sa se ingroase pe foc mic, amestecand. Adaugati sare, piper, nucsoara. - Lasati sosul sa se raceasca, adaugati branza rasa, ouale tari curatate de coaja si tocate marunt, verdeturile taiate fin cu o foarfeca, praful de coriandru. - Intindeti foaia de placinta, taiati-o in patru bucati si repartizati compozitia pe mijlocul fiecareia dintre ele, apoi indoiti-le in forma de triunghi si lipiti-le pe margini. - Puneti untdelemnul sa se incinga intr-o tigaie si prajiti triunghiurile de aluat cate 3 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc. Scoateti-le pe hartie absorbanta si serviti-le fierbinti.
Retete culinare, carte de bucate cu retete culinare rapide, ilustrate, retete mancare post, retete slabit, retete bauturi, retete prajituri si dulciuri, retete paste, retete peste, retete simple, retete cu carne, retete cu ciuperci
Placinta cu verdeturi
Mod de preparare: - Faceti un sos bechamel (sos alb): puneti untul sa se topeasca intr-o craticioara, adaugati faina, amestecati cu o spatula de lemn, lasati sa se rumeneasca 3 minute, apoi turnati laptele putin cate putin, amestecand cu o furculita. Cand sosul e omogen, lasati-l sa se ingroase pe foc mic, amestecand. Adaugati sare, piper, nucsoara. - Lasati sosul sa se raceasca, adaugati branza rasa, ouale tari curatate de coaja si tocate marunt, verdeturile taiate fin cu o foarfeca, praful de coriandru. - Intindeti foaia de placinta, taiati-o in patru bucati si repartizati compozitia pe mijlocul fiecareia dintre ele, apoi indoiti-le in forma de triunghi si lipiti-le pe margini. - Puneti untdelemnul sa se incinga intr-o tigaie si prajiti triunghiurile de aluat cate 3 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc. Scoateti-le pe hartie absorbanta si serviti-le fierbinti.