Plăcintele cu varză acră şi sos

Plăcintele cu varză acră şi sos
Ingrediente pentru 4 persoane: 400g cartofi (rezistenţi la fiert), 300g varză acră, 1 ou, 2 gălbenuşuri, 1 lingură făină, sare, piper, 1 linguriţă chimen, unt pentru prăjit, 1 legătură ceapă verde, 200ml smântână, 1 linguriţă frişcă, 100g unt.
Mod de preparare:
Se spală cartofii, se curăţă de coajă, se dau pe răzătoarea mare şi se storc. Se toacă mărunt varza acră. Se amestecă varza cu cartofii, oul, gălbenuşurile de ou şi făină. Se condimentează cu sare, piper şi chimen. Se topeşte untul într-o ulcică, apoi se strecoară şi se pune într-o tigaie la încins. Din compoziţia de varză şi cartofi se ia cu lingura de supă şi se formează plăcinţele (cât jumătate de palmă), care se prăjesc pe fiecare parte 3-4 minute. Pentru sos: se spală ceapa verde, se usucă şi se taie în ineluşe subţiri. Se amestecă frişca cu smântâna, sarea şi piperul. Se adaugă ceapa tocată. Se pun plăcinţele pe farfurie şi se acoperă de sos. Alături, se pot servi o salată de legume, peşte sau friptură

originals