Pricomigdale

Pricomigdale
Ingrediente pentru 40 de bucăţi: 6 albuşuri, 450g zahăr tos, 50ml rom, 400g nuci sau alune, 1 linguriţă esenţă de migdale, 50g zahăr vanilat.
Mod de preparare:

Pune pentru 10 minute într-o tavă la cuptor nucile (alunele), şi ţine-le la foc potrivit, cu uşa cuptorului deschisă. Nu trebuie lăsate să se rumenească, ci doar să se poată desprinde mai uşor cojile uscate. Dă-le apoi prin maşina de tocat (măcinat). Albuşurile bate-le spumă, adăugând treptat zahărul şi romul. Ca să se întărească mai uşor şi mai repede, bate-le deasupra unui vas cu apă clocotită. Când s-a obţinut o spumă tare, care nu cade de pe tel, adaugă nucile măcinate, esenţa de migdale, şi zahărul vanilat. Mai bate cu telul de câteva ori, să se omogenizeze compoziţia, şi apoi las-o la o parte. Unge o tavă cu margarină şi tapeteaz-o cu făină. Ia din compoziţie cu o linguriţă şi pune pe tavă, dând o formă cât mai posibil rotundă. Între pricomigdale trebuie să laşi o distantă cam de 2-3cm, pentru că ele cresc mult când se coc. Se bagă tava în cuptorul încălzit dinainte şi se ţine la foc foarte mic cam 30 de minute. Pricomigdalele se pot unge cu cremă şi se pot uni două câte două sau se servesc simple. Se păstrează mai bine în cutie cu capac.

originals