Pui gătit franţuzeşte

Pui gătit franţuzeşte
Ingrediente pentru 6 persoane: 12 copane de pui, 5 roşii, 12 măsline negre, 2 căţei de usturoi, 2 cepe, 1 legătură de pătrunjel, 1 foaie de dafin, un praf de flori de cimbru uscat, 20cl vin alb sec, 3 linguri de supă cu ulei, 20g unt, un praf de zahar, sare, piper.
Mod de preparare:
Curăţaţi usturoiul şi ceapa, tocaţi-le. Opăriţi roşiile, cojiţi-le de pieliţa, tăiaţi-le bucăţele. Încingeţi într-o cratiţă uleiul, prăjiţi bucăţile de pui pe toate părţile, apoi scoateţi-le pe-o farfurie. Puneţi în locul lor, în uleiul încins, ceapa şi usturoiul şi lăsaţi-le să se aurească, la foc mic. Adăugaţi copanele de pui, roşiile, praful de zahar, pătrunjelul legat cu un fir de aţă, foaia de dafin şi cimbrul. Săraţi şi piperaţi după gust. Adăugaţi vinul alb şi 5cl de apa, amestecând de câteva ori pe timpul fierberii. Lăsaţi  vasul pe foc vreme de 30 de minute. Cu 10 minute înainte ca mâncarea să fie gata, adăugaţi măslinele şi untul. Serviţi alături cartofi prăjiţi, mămăligă sau macaroane. 

originals