Risotto cu dovleac si parmezan (cascaval)


Risotto cu dovleac si parmezan (cascaval)


         Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 dovleac mijlociu (circa 1 kg), 3 linguri ulei de masline, sare, piper, 1 ceapa, 200 g orez cu bobul lung, 100 ml vin alb, 1/2 l zeama de carne de pasare (Knorr+ apa), 2 crengute rozmarin, 75 g parmezan (cascaval).        

Mod de preparare: Se taie dovleacul mai intai in patru, se curata de coaja si de seminte, dupa care se taie felii si in final cubulete. Se pune orezul intr-o cratita, se toarna peste el vinul si jumatate din zeama de carne si se fierbe incet, circa 18 minute, amestecand intruna. Se toarna apoi putin cate putin si restul de zeama de carne, se adauga rozmarinul (acele) si se lasa pe foc pana ce scade. - Se pun cubuletele de dovleac intr-o tava, se stropesc cu ulei, se sareaza, se baga in cuptorul incins la 200¡C si se lasa sa se patrunda 20 de minute. - Se incinge o lingura de ulei, se caleste ceapa curatata si tocata marunt, dupa care se adauga orezul fiert si se lasa si el sa se prajeasca putin. Din bucata de parmezan (cascaval) se rad circa doua linguri, care se amesteca cu risotto-ul, restul se taie fasii subtiri. Se incorporeaza in orez cubuletele de dovleac, se sareaza, se pipereaza, se pun deasupra fasiile de parmezan (cascaval) si se serveste imediat.

originals