Rulou de pui „Valea Dornelor”

Rulou de pui „Valea Dornelor”
Ingrediente pentru 4 persoane: 2 bucăţi piept de pui, 3 ouă, 100g făină, 100g pesmet, 100g alune decojite, 100g unt, 150ml ulei, 100g portocale, sare, piper.
Mod de preparare:
Pieptul se porţionează în 4 bucăţi care se bat ca pentru şniţele, se presară cu sare şi piper, se rulează punând înăuntru câte 25g unt frecat cu puţină sare, zeamă de portocale şi piper măcinat. Rulourile obţinute se trec prin făină, ou bătut şi pesmet amestecat cu alune măcinate, operaţie ce se repetă încă o dată; se prăjesc în ulei întorcându-se pe toate părţile. Se servesc calde. Preparatul se poate servi cu sos de smântână, curry, decorat cu portocale sau cu garnitură de pilaf de orez şi sos de ciuperci.

originals