Salata de iarna

Salata de iarna
Ingrediente pentru 4 persoane: 1 căpăţână salata verde, 4 cartofi, 12 linguri de ulei, 2 cepe roşii, 2 mere acrişoare, 400g ficat, 8 linguri oţet de mere, 2 linguriţe miere, 2 linguriţe muştar, 24 linguri suc de mere, sare, piper, cimbru, 2 linguri sâmburi de nucă, puţina făina.
Mod de preparare:
Se spală salata, se zvântă bine şi se aşează pe 4 farfurii. Se curăţă cartofii de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea de mere şi se prăjesc 10-15 minute în 4 linguri de ulei. Când sunt aproape gata, se adaugă mai întâi ceapa tăiată rondele şi apoi mărul tăiat felii. Într-o altă tigaie se încinge bine uleiul (8 linguri) şi se prăjesc foarte puţin la foc tare, feliile de ficat date prin făină. Se scot din tigaie şi se stinge uleiul cu 8 linguri de suc de mere. Se adaugă apoi mierea, muştarul şi restul de suc de mere, se lasă să fiarbă câteva minute şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru. Peste salata verde se pun feliile de ficat, cartofii prăjiţi ceapa şi mărarul, se toarnă sosul de vinegreta (cald) şi se presară sâmburii de nucă.

originals