Salata verde cu patrunjel si crutoane

Salata verde cu patrunjel si crutoane
          Ingrediente (pentru 4 portii): 2 salate mici, 1 legatura patrunjel. Pentru sosul vinegreta: 2 portocale, 5 linguri ulei de floarea-soarelui, 1 lingura otet de mere, 1 lingurita mustar iute, sare, piper macinat, 4 felii de bagheta, 80 g pateu de ficat.         Mod de preparare: Se curata salata, se spala si se taie (se rupe) bucati potrivite. Se aleg frunzele de patrunjel, se spala si se zvanta. Se prepara sosul vinegreta: se curata o portocala de coaja (inclusiv de pielita alba), se desface felii si se taie bucatele marunte. A doua portocala se stoarce, iar zeama se amesteca cu uleiul, otetul si mustarul, se sareaza si se pipereaza. Se aseaza salata verde si patrunjelul pe o farfurie intinsa (eventual pe un platou) si peste ele se toarna sosul vinegreta. Deasupra, se presara bucatele de portocala. Feliile de paine se prajesc, se lasa sa se raceasca, se ung cu pateu de ficat.

originals