Sufleu de parmezan.

Sufleu de parmezan.
Ingrediente: 100 g parmezan, 100 g făină, 2 ceşti de lapte, 50 g unt proaspăt, 5 ouă, sare.
Preparare: se moaie făina în lapte rece, turnat câte puţin. Se pune pe foc şi se amestecă mereu, până începe să clocotească. Atunci se dă deoparte, se sărează, se pune untul şi parmezanul. Când nu mai este tare fierbinte, se pun gălbenuşurile, unul câte unul amestecând mereu. La urmă se adaugă albuşurile bătute spumă. Se unge o formă , se toarnă compoziţia, se mai presară puţin parmezan ras şi se coace circa 20-30 minute la cuptor.
Se poate coace şi în forme mici, după numărul persoanelor.
În loc de parmezan, sufleul se poate prepara cu caşcaval sau şvaiţer.
Se face un rântaş din unt şi făină şi stins cu lapte, în care se adaugă apoi ouăle şi brânza rasă, în loc de a amesteca făina cu laptele ca mai sus

originals