Sufleu de portocale şi grapefruit

Sufleu de portocale şi grapefruit
Ingrediente: 3 portocale, 2 grapefruit, 2 gălbenuşuri de ou, 3 linguri de smântână, 1 lingură de zahăr, 1 pacheţel de zahăr vanilat, 4 linguri zahăr tos, 2 linguri vodcă, 2 linguriţe scorţişoară, 1 fir de mentă (sau mentă uscată fărâmiţată).
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit, cojiţi portocalele şi grapefruiturile, scoţându-le şi cămaşa albă. Desfaceţi-le în felii şi puneţi-le într-un vas de yena, alternând portocalele cu grapefruiturile. Bateţi smântâna cu gălbenuşurile de ou, zahărul şi vodca. Repartizaţi amestecul peste fructe. Pudraţi deasupra 4 linguriţe de zahăr tos şi 4 linguriţe de scorţişoara pisată. Băgaţi vasul la cuptor şi lăsaţi compoziţia să se gratineze. Decoraţi cu frunza de mentă (sau presăraţi menta foarte bine pisată şi crenguţa).

originals