Supa de gulii cu cabanos

Supa de gulii cu cabanos
Ingrediente: 3 gulii (1kg), 1 ceapă, 1 căţel de usturoi, 2 linguri de undelemn, 700ml apă fiartă cu Vegeta sau Knorr, 1 pahar de smântână, sare, piper, nucşoară, 1 legătură pătrunjel, 250g cabanos sau alt cârnat afumat.
Mod de preparare:
Se curăţa de coaja guliile şi se taie în bucăţi. Se curăţa ceapa şi usturoiul, se toacă mărunt, se călesc în ulei încins. Se adaugă guliile şi se lasă şi ele să se călească. Se adaugă apa fiarta cu Vegeta sau Knorr, se lasă să fiarbă 20 de minute. Se pasează zeama şi legumele prin sită. Se adaugă smântână, se sărează, se pipează, se adaugă nucşoara rasă. Separat, se taie cârnatul felioare cam de 1cm, care se pun în supă să fiarbă vreme de 5 minute. La urmă, se adaugă pătrunjelul tocat.

originals