Supa de sfeclă roşie

Supa de sfeclă roşie
Ingrediente pentru 4 persoane: 300g sfecla roşie (mai mică şi nelemnoasă), 1 fir de praz, 2 căţei de usturoi, 200ml smântână, 1l apă fiartă cu concentrat de pasare (Knorr), 2 foi de dafin, sare, piper măcinat proaspăt, 1-2 linguri de muştar iute, 2-3 linguri oţet de mere, 1 măr, 1 ceapa verde, 1 lămâie, 1 linguriţă boabe muştar.
Mod de preparare:
Se curăţă sfecla de coajă, prazul de prima pieliţă şi de mustăţi, usturoiul de foiţe. Se taie toate mărunt. Se fierbe apa cu concentratul de pasare şi cele 2 foi de dafin. Se adaugă legumele tăiate şi se lasă să fiarbă la foc mijlociu, 20 de minute. Se scot foile de dafin şi se pasează supa cu legumele prin mixer sau sită. Într-un castron, se amestecă muştarul cu sarea piperul şi oţetul, apoi se adaugă smântână şi supa de sfeclă. Mărul se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri, la fel şi ceapa. Se stropesc cu sucul stors de lămâie şi se presară, împreună cu boabele de muştar peste supă.

originals