Supa de varză acră cu perişoare

Supa de varză acră cu perişoare
Ingrediente pentru 4 persoane: 1 ceapă mică, 1 legătură de zarzavat pentru supa (morcov, pătrunjel, ţelină), 250g varză acră, 1-2 linguri de ulei, 1l de apă fiartă cu Vegeta sau Knorr, 200g carne tocată ( la alegere), 2 gălbenuşuri, 2 linguri pesmet, 2 linguri de caşcaval sau brânza rasă, sare, piper, 1/2 linguriţă nucşoara, 1 linguriţă muştar.
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt. Se curăţă zarzavatul pentru supă şi se taie în cubuleţe mici. Se toacă varza murată şi se afânează cu o furculiţa. Se încinge uleiul într-o oală de supă. Se pune să se călească ceapa şi zarzavatul de supă. Se adaugă varza şi apa fiartă cu Vegeta sau Knorr (concentrat de vita), apoi se lasă să fiarbă acoperit, timp de 15 minute, pe flacără mijlocie. Pentru perişoare, se amestecă carnea tocată cu gălbenuşurile, pesmetul şi brânza, se sărează, se piperează, se adaugă praful de nucşoară rasă. Din compoziţie se iau, cu palmele ude, cocoloaşe (cu diametrul de circa 3cm), care se pun în supă şi se fierb cam 10 minute. Se diluează muştarul cu un polonic de supă, apoi se toarnă în oală

originals