Tiramisu

Tiramisu
Ingrediente pentru 10 persoane: 9 oua, 200g zahar, o priza de sare iodată, 125g musli cu ciocolată (se găseşte la toate magazinele particulare), 4 linguri făină, 2 linguriţe praf de copt, 3 linguriţe cacao, 300g mascarpone (se găseşte în comerţul particular, este o smântână foarte groasă, îngheţată), 120ml cafea neagră, 100ml vin dulce (Marsala, Florio), ciocolată rasă. 
Mod de preparare:
5 ouă, 100g zahăr şi praful de sare iodată se freacă spumă. Se încorporează musli, făina, praful de copt şi cacao. Se pune compoziţia într-o formă de copt (dreptunghiulară ca pentru cozonac sau rotundă ca pentru tort). Se bagă la cuptor la foc mic vreme de 20 de minute. Când blatul este copt, se scoate afară se lasă să se răcească şi se taie in trei foi. Ouăle ramase se despart. Gălbenuşurile se freacă cu zahăr. Se adaugă lingură cu lingură mascarpone şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă cafeaua şi Marsala. Se pune primul blat în forma de copt. Se stropeşte cu 1/3 din compoziţia de cafea şi Marsala, apoi se unge cu 1/3 din crema. Se pune blatul al doilea şi se procedează la fel, apoi blatul al treilea, care se umezeşte şi el şi se unge deasupra cu cremă. Se bagă la gheaţă vreme de 8 ore. Înainte de a servi la masă, se presară deasupra ciocolată rasă.

originals