Viţel cu măsline

Viţel cu măsline

Ingrediente pentru 6 persoane: 1 pulpă viţel, 100g şuncă tip Praga, 100g măsline, 2 lămâi, 2 cepe, 100g unt, 250ml supă de oase, 100ml ulei de măsline, 1 linguriţă cimbru sfărâmat, 1 linguriţă rozmarin pudră, sare, piper.
Mod de preparare:
Curăţă carnea de pieliţe, spal-o, şi pune-o într-un vas cu uleiul de măsline, o lămâie tăiată feliuţe, 1 ceapă tocată julien, o jumătate de linguriţă de cimbru, o jumătate de linguriţă de rozmarin, o linguriţă rasă de piper şi un praf de sare. Completează cu apă până când carnea este complet acoperită şi las-o la rece de pe o zi pe alta. Scurge bine carnea de apă, şterge-o cu un şervet, şi cu un cuţit subţire înţeapă carnea din loc în loc, pe toate părţile. Împăneaz-o cu măsline curăţate de sâmburi şi bucăţele de şuncă. Pune apoi carnea într-o tavă, împreună cu untul, restul de ceapă, tăiată mărunt, zeama de la lămâia rămasă, supa de oase şi restul de mirodenii. Bagă tava la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 2 ore, şi stropeşte carnea din când în când, cu sosul din tavă. Când este frumos rumenită, scoate-o din cuptor las-o să se răcească puţin, apoi tai-o feliuţe. Serveşte friptura cu garnitura de cartofi natur şi cu sosul din tavă.

originals