Aperitive de Craciun Muschi Umplut

Timp de preparare: 1 ora si jumatate.
Ustensile: ata mai groasa si mai rezistenta.
Electrocasnice: aragaz; tocator de carne sau robot de bucatarie;
Ingrediente pentru 2 purcelusi: 1kg de muschi de porc (portionata in doua), 200 g carne tocata (o puteti cumpara gata tocata sau o tocati acasa la tocator sau la robotul de bucatarie), 1 ou, 1 capatana de usturoi, sare, piper, 4 foi de dafin, 1 pahar de vin alb, alte condimente dupa gust. In supermarketuri gasiti fie amestecate pentru diverse preparate, fie le cumparati separat si le amestecati acasa in bucatarie.
retete culinare muschi umplut ingrediente
Tocam carnea pentru tocat la tocator sau la robotul de bucatarie si amestecam carnea tocata cu oul, 1/2 din usturoiul pisat, sarea, piperul si condimentele.
retete culinare muschi umplut compozitie
Desfacem fiecare bucata de muschi de porc pe lungime ca sa obtinem o bucata de carne groasa de 1 cm si lunga cam de 25 cm.
retete culinare muschi umplut carne
Umplem muschiul desfacut cu compozitia de carne tocata, ou si condimente...
retete culinare muschi umplut
...o rulam cu grija, nci prea strans, nici prea slab, astfel incat sa nu curga carnea tocata...
retete culinare muschi umplut legare
... si legam purcelusul cu ata, infasurandu-l pe toata lungimea.Nu strangem prea tare, ca sa nu iasa compozitia din el, dar suficient cat sa il tina bine legat.
retete culinare muschi umplut legat
Umplem o oala, suficient de mare cat sa incapa purcelusii, cu apa,adaugam vinul, foi de dafin, 1/2 lingura de sare, piper, usturoiul ramas, condimente pentru carne de porc si punem totul la fiert pe aragaz.
retete culinare muschi umplut condimente
Este gata cam peste 1 ora sau dupa ce a fiert carnea suficient. Oprim aragazul si scoatem ata pentru ca acum carnea fiarta nu se mai desface. Muschiul umplut (care seamana cu un purcelus) se serveste ca preparat din carne la micul dejun sau ca aperitiv, cu paine si mustar.
retete culinare muschi umplut gata

originals