Timp de preparare: 2 ore
Ingrediente: 400 g carne tocata de porc, doua intestine groase de porc, o cana de orez, un ou, 2 cepe, o cana de otet, o legatura de patrunjel, sare, pier,
Ustensile de Bucatarie: masina de tocat carne sau robot de bucatarie, spumiera, ata si ac
Electrocasnice: aragaz
Preparare:Inainte de a incepe prepararea caltabosilor, curatam si spalam intestinele de porc si le lasam intr-un vas cu apa si otet, pentru a inlatura mirosul neplacut. Apoi putem sa ne apucam de treaba: taiem carnea bucatele si o dam prin masina de tocat sau la robotul de bucatarie. O amestecam cu ceapa tocata marunt.
Ingrediente: 400 g carne tocata de porc, doua intestine groase de porc, o cana de orez, un ou, 2 cepe, o cana de otet, o legatura de patrunjel, sare, pier,
Ustensile de Bucatarie: masina de tocat carne sau robot de bucatarie, spumiera, ata si ac
Electrocasnice: aragaz
Preparare:Inainte de a incepe prepararea caltabosilor, curatam si spalam intestinele de porc si le lasam intr-un vas cu apa si otet, pentru a inlatura mirosul neplacut. Apoi putem sa ne apucam de treaba: taiem carnea bucatele si o dam prin masina de tocat sau la robotul de bucatarie. O amestecam cu ceapa tocata marunt.
Spalam orezul in mai multe ape si il scurgem, dupa care il amestecam cu carnea si ceapa.
Adaugam verdeata, oul si condimentele si amestecam bine compozitia.
Iata matele de porc, albite si curatate cu otet.
Umplem intestinele cu compozitia de carne tocata si le legam la capete cu ata rezistenta.
Punem caltabosii la fiert intr-un vas cu apa, intepandu-i din cand in cand ca sa nu plesneasca.
Se lasa pe aragaz, la foc moderat, aproximativ 45-50 de minute.
Caltabosii se pot servi pe
masa de Craciun
in mai multe feluri, dupa preferinta: calzi, imediat dupa preparare,
raciti si cu mustar, ca aperitiv ,
sau prajiti in ulei si cu diverse
garnituri sau
salata de muraturi .
va doresc un Craciun Fericit si Imbelsugat!