Cod cu Sos de Smantana si Masline Verzi


Ingrediente:

Ce avem nevoie:
- 2 trunchiuri de cod (cam 500 g) taiate felii de 3 cm grosime

Pentru rasol:
- 1 morcov feliat
- 1 ceapa taiata julien
- boabe de piper
- sare
- 2-3 foi de dafin

Pentru sos:
- 2 "nuci" de unt
- 1 lingura de faina
- 5 linguri de smantana
- 1 pahar cu vin alb (Feteasca regala )
- pulpa de la 12 masline, maruntita

Preparare:

Pentru rasolul de peste: punem cam 2 litri de apa la fiert, cand da in clocot adaugam ceapa, morcovul, dafinul, piperul si sarea si le lasam sa clocoteasca 10 minute. Punem bucatile de cod in apa clocotita, dam focul mic si lasam sa fiarba alte 10 minute dupa care le scoatem pe un platou.

Pentru sos: topim untul intr-o tigaie la foc moderat si adaugam lingura de faina, o lasam sa se incorporeze. Dam focul mai tare, adaugam smantana, timp in care amestecam continuu. Adaugam si vinul. Dupa 3 minute stingem focul si dam tigaia deoparte. Dupa alte 3 minute incorporam si maslinele.

originals