Rondele de somon la cuptor cu sos de portocale



Ingrediente:
  • 2 rondele de somon
  • sare si piper
  • ½ lingura chimen
  • ½ lingura rozmarin
  • ½ lingura cimbru
Pentru sos:
  • Ceapa verde taiat marunt
  • ½ portocala taiata cubulete
  • 10 masline verzi tocate
  • 1 lingurita suc de portocala
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • ulei de masline
Mod de preparare:
  1. Se incalzeste cuptorul;
  2. Intr-un bol se prepara sosul amestecand ceapa, bucatile de portocala, maslinele, 1 lingurita suc de portocala si o lingurita suc de lamaie, sare si piper;
  3. Rondepele de somon se ung cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza dupa care se condimenteaza;
  4. Se pune pestele la cuptor pentru cca. 20 de minute. Se serveste cu sosul separat.

originals