Caise gratinate

Caise gratinate 
 
Ingrediente (pentru 4 persoane): 12 caise bine coapte, 2 batoane de vanilie, 60 gr. unt, 100 gr. zahar pudra, 50 gr. migdale sau nuci macinate.
 
Mod de preparare:
Incalziti inainte cuptorul. Luati patru forme mai mici si rezistente la foc, si ungeti-le cu unt. Pastrati 4 caise. Celorlalte scoateti-le samburii si taiati-le in felii. Asezati-le in forme de jur-imprejur.
Scoateti samburii si din celelalte 4 caise, si taiati-le in bucati. Puneti-le in vasul unui mixer, impreuna cu zaharul, nucile sau migdalele macinate si restul de unt topit. Taiati batoanele de vanilie pe lung si scobiti micile bobite din ele, punandu-le in compozitie. Porniti mixerul pana cand compozitia devine omogena. impartiti-o egal, in forme, peste caisele crude si varati formele in cuptorul incins pentru 20 de minute. Se servesc calde.

originals