Cartofi cu ciuperci si branza (la tigaie)

Cartofi cu ciuperci si branza (la tigaie)
         Ingrediente (pentru 4 portii): 1,2 kg cartofi nesfaramiciosi, 600 g ciuperci, 150 g branza telemea, 1 legatura patrunjel verde, 30 g unt topit, sare, piper, circa 1 lingurita maghiran uscat.          Mod de preparare: - Se spala cartofii, se curata si se taie stifturi. Ciupercile spalate si zvantate bine se curata si se taie felii subtiri. Patrunjelul spalat si zvantat se toaca marunt. - Se incing 20 g de unt intr-o tigaie mare si se prajesc cartofii circa 15-20 de minute, intorcandu-i mereu. Se sareaza, se pipereaza, se presara peste ei maghiranul, apoi se scot din tigaie. In untul ramas, se prajesc si ciupercile, aproximativ 4 minute. Se amesteca cu cartofii, patrunjelul tocat si branza sfaramata (sau rasa) si se serveste cald.          Atentie: daca branza e sarata, folositi sarea cu economie.

originals