CARTOFI FRANTUZESTI

CARTOFI FRANTUZESTI
700-800 g cartofi, 4 oua, 200-300 ml smintina, 50 g unt, 30 g pesmet, sare.
Cartofi de marime mijlocie, bine curatati si ne curatati de coaja se fierb acoperit cca 30 min, in apa clocotita cat sa-i cuprinda. In apa se pune o lingurita de sare ca sa nu se zdrobeasca. Dupa ce s-au fiert se taie in felii de cca 1/2 cm. Ouale se pun intr-un vas si se fierb cu o lingurita de sare cca 5-6 min, apoi se curata de coaja. Intr-un vas de 1-2 l uns bine cu unt se pune jumatate din cantitatea de cartofi peste cartofi se pun 2 oua taiate felii rotunde presarand o jumatate de lingurita de sare fina. Se procedeaza la fel si cu jumatatea de cartofi, oua si sare. Deasupra se distribuie jumatatea din cantitatea de smantina, pesmetul care a fost infierbintat, un minut cuuntul.Preparatul se introduce in cuptor sa se infierbinte cu 15 min, inainte de servire.Dupa ce sascos din cuptor se pune restul de smantina.Preparatul se serveste ca fel intai sau ca felul doi asociat cu salata verde sau cu alte salate.  Se poate servi si ca garnitura la fripturi calde de orice fel. 

originals