Compot de piersici cu trandafiri

Compot de piersici cu trandafiri

         Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 piersici mari, 50 g petale de trandafiri (nestropiti cu insecticide), 1 lamaie, 200 g zahar pudra, 750 g iaurt sau branza dulce de vaci.          Mod de preparare: Cu o seara inainte, culegeti cativa trandafiri din gradina sau cumparati-i de la piata, dar cu specificarea sa nu fie tratati. Smulgeti petalele si taiati-le partea mai albicioasa de la baza, fiindca este amara (cu o foarfeca). Puneti petalele intr-un castron si acoperiti-le cu 500 ml de apa rece. Lasati-le la macerat peste noapte, vreme de 12 ore. In ziua cand preparati compotul, scufundati piersicile 30 de secunde intr-un vas cu apa clocotita, pentru a le curata de pielita mai usor. Scoateti-le samburii si taiati fructele in bucati potrivite. Strecurati cu grija petalele de trandafiri. Puneti-le intr-un saculet de tifon. Varsati maceratul de trandafiri intr-o craticioara. Adaugati zaharul, sucul si coaja rasa de lamaie, apoi petalele de trandafiri, cu saculet cu tot. Puneti totul la fiert 10 minute, pe foc mic. Adaugati piersicile. Lasati-le sa mijoteasca 15 minute. Lasati siropul sa se raceasca, apoi bagati-l la frigider. Inainte de a servi, strecurati siropul. Puneti in cupe iaurtul sau branza moale si dulce de vaci, bucati de piersici, si deasupra - cateva lin-guri de sirop. Serviti preparatul cat mai proaspat.

originals