Gaspacho espresso

Gaspacho espresso (Supa italiana de rosii)
 
Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 rosii mari si coapte, 1 castravete, 1 ardei verde, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 200 gr. miez de paine uscata (pesmet intreg), 2 linguri de untdelemn fin, 2 linguri de otet de vin, sare, piper.
 
Mod de preparare: inmuiati feliile de pesmet (fara coaja) in apa si lasati-le sa se umfle cata vreme va ocupati de legume. Curatati si tocati ceapa si usturoiul. Taiati ardeiul felii, eliminand semintele. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si de seminte. Curatati castravetele, taiati-l in doua si scoateti-i si lui semintele. Puneti toate legumele (cu exceptia unei rosii si a unui sfert din castravete) impreuna cu painea stoarsa, uleiul si otetul, in vasul unui mixer. Puneti aparatul in functiune pana obtineti un preparat omogen. Gustati de sare si de piper, si puneti vasul la rece doua ore. Taiati rosia si castravetele pastrate in feliute subtiri. Serviti supa rece, presarata cu rosii si castraveti. Cand serviti la masa, puteti pune in supa cateva cubulete de paine prajita in unt si ierburi aromate dupa gust: busuioc, tarhon etc.
 

originals