Gulii gratinate

Gulii gratinate
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 gulii mari (700 gr.), 400 gr. fasole verde, 200 ml concentrat de legume (Vegeta + apa), 500 gr. rosii, grasime pentru uns forma, 250 ml frisca, 2 linguri de coniac, 4 linguri mustar, sare, piper, zahar.
Mod de preparare: Se curata guliile de coaja si se taie felii subtiri. Fasolea se spala si se taie bucati mici. Se pun guliile si fasolea intr-o cratita, se toarna deasupra zeama de legume si se lasa sa fiarba, cu capac, circa 5 minute. Se scurg intr-o sita, pastrandu-se zeama de fiert. Se spala rosiile si se taie felii. Se unge o forma de budinca, se pun legumele straturi-straturi si se toarna peste ele zeama de fiert, amestecata bine cu frisca, coniacul, mustarul si condimentele. Se-ncinge cuptorul (250 C) si se lasa sa se coaca 20 de minute. Se servesc cu cartofi fierti. Un sfat: daca guliile au frunze proaspete, tocati-le marunt si presarati-le peste graten. Au un gust iute, picant si pot fi folosite ca mirodenii.

originals