Mancarica de pui cu mirodenii

Mancarica de pui cu mirodenii
         Ingrediente (pentru 4 portii): 600 g cartofi, 600 g morcovi, o ceapa, 500 g piept de pui (fil?), 2 linguri ulei, sare, piper, o lingurita curry, 1/2 lingurita scortisoara, o lingurita ierburi aromate, 400 ml zeama concentrata de pui, 1/2 legatura menta, 300 g iaurt slab (dietetic).          Mod de preparare:  Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie cubulete. Morcovii spalati si curatati se taie felii, iar ceapa julien. · Se spala carnea, se zvanta, se taie bucati si se prajeste circa 3 minute in uleiul incins, se adauga sare, piper si curry si se scoate din tigaie. ¸        In locul ei, se pun la prajit cartofii, morcovii si ceapa, se sareaza, se pipereaza, se incorporeaza si celelalte mirodenii, se sting cu zeama de carne (Knorr+apa) si se lasa sa fiarba la foc mic, circa 10 minute. Se adauga si bucatile de carne, se mai fierb inca 5 minute si se gusta mancarea de sare si piper. ¹ Menta spalata, zvantata si taiata marunt se amesteca cu iaurtul si se serveste - ca un fel de sos - langa puiul cu cartofi si mirodenii.

originals