Musuroi de cartita



Ingrediente:
Pt. blat:7 oua,14 linguri zahar,12 linguri faina,2 linguri cacao,un pliculet praf de copt,un praf de sare.
Pt. crema:1l lapte,2 plicuri budinca de vanilie,o ciocolata amaruie,6 linguri zahar,4 banane.


Mod de preparare:
1.Separi albusurile de galbenusuri.Bati albusurile spuma cu un praf de sare,adaugi zaharul si bati pana se topeste.Pe rand,pui galbenusurile unul cate unul mestecand bine dupa fiecare.Amesteci cacaoa,praful de copt si faina si pui amestecul in compozitie,mestecand incet cu telul pentru a nu face cocoloase.
2.Dai la cuptor blatul,in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,timp de o ora la foc mic,intre timp prepari budinca conform instructiunilor de pe plic.Cand budinca s`a racit,o amesteci cu ciocolata bucatele mici sau data pe razatoare.
3.Scobesti blatul rece cu o lingura,pui bananele intregi sau feliate in scobitura apoi torni crema peste banane,pastrand putina pentru a unge si margea tortului.
4.Faramitezi blatul scobit si imbraci tortul cu el.Dai la rece cateva ore(e mai bun a doua zi,daca rezisti atat).Il poti orna cu o frunza doua de menta.Pofta buna!

originals