Omleta parohului

Omleta parohului
         Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 oua, 100 g unt, 300 g ficatei de pasare, 200 g sunculita afumata (taiata fasii), 3 cepe mici, 4 linguri otet aromat, sare, piper macinat.          Mod de preparare: - Se curata ficateii, se spala si se taie bucatele. Ceapa curatata se toaca marunt si se prajeste circa 5 minute, impreuna cu sunculita, in jumatate din cantitatea de unt. Se amesteca, se adauga ficateii, se lasa pana ce-si schimba culoarea si se sting cu 3 linguri de otet aromat. Se lasa sa fiarba incet pana ce se reduce zeama la jumatate, se sareaza, se pipereaza si se pastreaza la cald. - Se bat ouale, se sareaza, se pipereaza si se prajesc in alta tigaie in untul ramas, amestecand intruna. Se pun ficateii la mijlocul omletei, aceasta se ruleaza usor cu o spatula si se mai lasa cateva minute pe foc, ca sa se-nchege. Se gliseaza pe un platou, se stropeste cu restul de otet aromat si se serveste cu salata verde.

originals