Omleta taraneasca cu ton

Omleta taraneasca cu ton
        









 Ingrediente (pentru 4 persoane):
8 oua, 500 g cartofi, 4 cepe mici, 2 linguri smantana groasa, 60 g unt, 1 conserva (mijlocie) de ton in ulei, 2 linguri ulei, 1 legatura codite de ceapa verde, sare, piper macinat.         

Mod de preparare:
 - Se curata cartofii de coaja, se fierb 15 minute in apa cu sare, se scurg si se taie rondele. Ceapa curatata se taie pestisori si se prajeste in uleiul incins. Se adauga cartofii, se lasa si ei 15 minute sa se patrunda, amestecand din timp in timp. - Intr-un castron, se bat ouale cu smantana, se incorporeaza coditele de ceapa verde taiate rondele, se sareaza si se pipereaza. - Se ia o tigaie mai mare, se pune untul - la foc slab - sa se topeasca si se toarna ouale batute. Se lasa circa 3 minute sa se-nchege, se pun in mijlocul omletei cartofii sot? si tonul bine scurs, se pliaza, se lasa inca 5 minute sa se rumeneasca si apoi se gliseaza pe un platou. Se gusta din nou de sare si piper, si se serveste imediat.          Un sfat util: pentru ca tonul sa nu modifice gustul omletei, folositi conserve cu ton alb, bucati mai mari, nu faramitat. 

originals