Oua cu gulii si sos bechamel
Oua cu gulii si sos bechamel
Ingrediente (pentru 4 portii): 2 gulii a 200 g (cu frunze cu tot), sare, 100 ml otet, 4 oua, unt pentru forma, 250 ml sos b?chamel, 100 g cascaval ras, 2 linguri pesmet. Mod de preparare: Se curata guliile (frunzele se pun deoparte), se taie felii, se fierb 2-3 minute in apa cu sare, dupa care se scot si se lasa sa se scurga. In apa in care au fiert se toarna otetul si cand da in clocot (sa nu fiarba) se pun pe rand ouale sparte intr-o ceasca si lasate usor sa alunece in oala (ca "ouale romanesti") si se lasa circa 3 minute sa se inchege. Se unge o forma cu unt, se pun in ea guliile si deasupra ouale. Se amesteca sosul b?chamel cu cascavalul ras si cu frunzele de gulie spalate si taiate marunt si se toarna peste gulii si oua. Se presara cu pesmet, se tin 10 minute la cuptor - sub grill - sa se rumeneasca si se servesc imediat. Sosul bechamel se prepara in felul urmator: se pun la topit 20 g unt, se adauga 20 g faina, se amesteca si apoi se toarna - putin cate putin - 1/8 l de lapte rece si 1/8 l de zeama concentrata de legume (Knorr+apa), amestecand intr-una. Se lasa sosul sa dea in clocot, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara rasa si se mai fierbe 5 minute la foc mic.