Pasca
Ingrediente pentru aluat:
250 g unt sau margarina, 3 linguri smintina, 1 ou, drojdie cit o nuca, sare
Ingrediente pentru umplutura:
1 kg brinza de vaci, 6 oua, 200 g zahar, 80 g faina, 2 cescute cu lapte, 50 g stafide, coaja de lamiie rasa, vanilie
Mod de preparare:
Untul se amesteca cu faina, se pune drojdia, un praf de sare, oul si smintina. Totul se framinta foarte bine, obtinindu-se un aluat potrivit de tare, cu care se imbraca o cratita unsa si tapetata in prealabil cu unt si faina.
Modul de preparare pentru umpluta:
Galbenusurile se bat foarte bine cu zahar. Se amesteca apoi cu brinza de vaci si cu celelalte ingrediente. Dupa ce le-am amestecat foarte bine se adauga albusurile batute spuma ca pentru bezea. Aceasta compozitie se pune in cratita in care s-a pus aluatul. Marginile aluatului se intorc peste umplutura de brinza. Se coace la foc potrivit.