Peste cu morcovi si sos de mustar


Peste cu morcovi si sos de mustar

         Ingrediente (pentru 4 portii): 1 kg morcovi, 20 g unt, sare, piper, 150 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 1 legatura patrunjel verde, 1 pahar smantana (125 g), 1 lingura mustar potrivit de iute, 600 g peste (fileuri de merluciu, salau etc.)         

Mod de preparare: Se spala morcovii, se curata de coaja si se taie felii. Se calesc in untul incins, se sting cu zeama de zarzavat si se lasa sa fiarba, cu capac, circa 5 minute. Se incinge cuptorul la 200¡C. Patrunjelul spalat si zvantat se toaca marunt, se amesteca cu smantana si mustarul si se gusta sosul de sare si piper. Se spala pestele, se zvanta, se taie in patru (daca fileul este intreg), se sareaza si se pipereaza. Jumatate din sosul cu smantana si mustar se amesteca cu morcovii fierti si se toarna intr-o forma rezistenta la foc. Deasupra se aseaza bucatile de peste, care se acopera cu restul de sos. Se baga la cuptor, se lasa 15 minute sa se patrunda si se serveste imediat.
 

originals