Peste cu praz la cuptor

Peste cu praz la cuptor

Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g praz, 2 linguri unt, sare, piper, 150 g smantana groasa, 1/8 l smantana subtire, 50 ml vin alb, 1 lingurita Vegeta, 3 linguri mustar (nu prea iute), zahar, 600 g file de peste (salau, merluciu), 2 linguri zeama de lamaie.          Mod de preparare: Se curata prazul, se spala, se taie rondele si se caleste 5 minute in unt incins. Se sareaza, se pipereaza, se adauga smantana (groasa si subtire), vinul, Vegeta si mustarul si, dupa ce dau in clocot, se lasa sa fiarba incet, la foc mic, inca 5 minute. - Se incinge cuptorul la 200oC. Se spala pestele, se zvanta si se taie in 4 felii. Se stropeste cu zeama de lamaie, se sareaza, se pipereaza si se asaza intr-o forma de budinca. Peste el se toarna sosul de praz si smantana, se baga la cuptor, unde se lasa circa 20 de minute. Se scoate pestele din cuptor si se serveste fierbinte, cu garnitura de cartofi fierti.

originals