Placinta cu ceapa si masline

Placinta cu ceapa si masline
         Ingrediente (pentru 8 persoane): 2 cesti faina, 100 g unt taiat bucatele, 6 linguri apa de la gheata, 1 kg ceapa alba taiata rondele, inca 30 g de unt, 1-2 linguri mustar (eventual de Dijon), 1 ceasca smantana acra, 3 oua batute usor, 1/3 ceasca masline negre fara samburi, taiate rondele.         Mod de preparare: Se cerne faina intr-un castron, se adauga untul si se freaca intre palme pana ce se obtine o masa sfaramicioasa. Se toarna peste ea aproape toata apa si se framanta un aluat destul de tare. Se pune pe planseta, se mai framanta circa un minut, se asaza intr-o forma rotunda, cu diametrul de 23 cm si apoi se lasa la rece 30 de minute. Se-ncinge cuptorul si se coace aluatul, acoperit cu o foaie de hartie pentru copt, peste care s-au rasfirat boabe de fasole. Dupa 10 minute, se indeparteaza hartia si boabele si se mai lasa la copt alte 10 minute. - Se incinge untul (30 g) intr-o cratita, se caleste ceapa circa 45 de minute la foc slab si se lasa sa se raceasca. - Se unge aluatul copt cu un strat de mustar si se bat bine ouale cu smantana. Se intinde ceapa peste stratul de mustar, se toarna deasupra ouale cu smantana si se presara cu rondele de masline. Placinta se coace aproximativ 35 de minute, pana ce compozitia se intareste. Inainte de-a o taia, se lasa sa se odihneasca 5 minute.

originals