Prajitura cu branza de vaci si magiun de prune

Prajitura cu branza de vaci si magiun de prune
         Ingrediente (pentru circa 20 de bucati): Pentru aluat- 270 g faina, 1 plic drojdie uscata, 170 ml lapte caldut, 50 g zahar, 1/2 plic zahar vanilat, 70 g unt moale. Pentru razatura - 100 g unt rece, 100 g zahar, 100 g faina, 1/2 lingurita scortisoara. Pentru umplutura - 800 g branza de vaci, 6 oua, 150 g zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, 220 g smantana acrisoara, 225 g magiun de prune, 5 linguri vin dulce.          Mod de preparare:  Se framanta un aluat din toate ingredientele (pentru aluat) si se lasa sa creasca la loc cald acoperit cu un stergar - aproximativ 50 de minute. · Din unt, zahar, faina si scortisoara se face un aluat care se da pe razatoare si se lasa la rece. Se amesteca bine branza, ouale, zaharul pudra, zaharul vanilat, coaja de lamaie si smantana acrisoara, pana ce compozitia devine neteda. Se amesteca, de asemenea, magiunul cu vinul pana ce devine cremos. ¸ Se intinde aluatul intr-o tava unsa, se ridica putin pe margini si se inteapa cu o furculita. Deasupra se pune stratul de branza, peste care se presara razatura si se toarna - din loc in loc - magiunul subtiat cu vin. Se da prajitura la cuptorul incins la 190¡C si se coace 30-40 de minute, pana ce se rumeneste frumos.
 


originals